Over ons

Een stukje geschiedenis:
RMC de HoleRidders werd opgericht op 1 Maart 1977 door Arie Velthuizen, De vereniging begon als “Ridderkerkse Midgetgolf Club” (RMC), in het eerste jaar door de leden veranderd in “RMC de HoleRidders”. Toen kopieerbedrijf Holland in 1978 besloot de vereniging te sponsoren werd de naam gewijzigd in “RMC de Holland HoleRidders”. In 1990, toen deze directe sponsoring afliep, werd de naam gewijzigd naar de huidige naam “RMC de HoleRidders”. Door internationale afspraken is de naam van onze geliefde sport aangepast, van midgetgolf toen naar minigolf nu.


Leden van RMC de Hole ridders mogen op beide minigolf banen spelen, zowel de lange (beton) als de korte baan. Leden kunnen deelnemen aan de onderlinge wedstrijden die de Hole ridders organiseren, waaronder een Nieuwjaarstoernooi, Paastoernooi, Sinterklaastoernooi, Kersttoernooi, het Open Ridderkerkse kampioenschap en de onderlinge zomer- (april t/m oktober) en wintercompetitie (november t/m maart). Deelname aan de wedstrijden is niet verplicht maar wel DE manier om kennis te maken met de andere leden en langzaamaan je spel te verbeteren.

Zomercompetitie
De zomercompetitie wordt gespeeld op woensdagavond (aanvang 19 uur) en zaterdagochtend (aanvang 10 uur). Bij aanvang wordt er geloot wie van de aanwezige spelers tegen welke tegenstander speelt. Meestal worden er 2 of 3 ronden gespeeld. Voor de competitie mag je zoveel ronden spelen als je wilt, maar alleen degenen die 25 ronden of meer hebben gespeeld worden opgenomen in de eindstand. Er kan zowel op de lange als de korte baan worden gespeeld. Degene die aan het eind van de competitie het laagste gemiddelde heeft is de winnaar, de clubkampioen van RMC de Hole ridders, lange en/of korte baan.

Wintercompetitie
De wintercompetitie wordt gepeeld in de wintermaanden (november t/m februari) op de zaterdagmorgen (aanvang 10 uur), meestal eens per 2 weken, volgens een vooraf vastgesteld schema. Er wordt meestal alleen op de lange baan gespeeld en via telkens verschillende wedstrijdvormen (normaal, matchplay, enen-toernooi, koppeltoernooi, wie het dichtste bij de hole ligt, etc.). Het Sinterklaas-, Kerst-, Nieuwjaars- en Paastoernooi zijn onderdeel van de wintercompetitie.

Teamwedstrijden
Aan het begin van het seizoen (januari) kunnen de leden opgeven of zij in een team willen spelen en deelnemen aan de teamcompetities georganiseerd door de NMB (Nederlandse Minigolf Bond) www.minigolfbond.nl. De teamcompetities worden gespeeld per district (Noord, Oost, Zuid of West) of op landelijk niveau (de LHK, landelijke hoofdklasse). In 2018 wist het eerste team van de Hole ridders Nederlands kampioen te worden door de LHK winnend af te sluiten. Zie ook de eindstand 2018.
De landskampioen heeft het recht deel te nemen aan de Europa Cup die meestal begin oktober wordt gespeeld.

Toernooien
Daarnaast worden er het hele jaar door toernooien georganiseerd door de verenigingen binnen de NMB en door de NMB zelf. Kijk daarvoor op de meest actuele wedstrijdkalender.
Onze vereniging organiseert diverse nationale toernooien. Het jaarlijkse toernooi (begin april, lange baan), een koppeltoernooi (juli, lange baan), en een 45+ toernooi. Leden kunnen daarnaast deelnemen aan de toernooien georganiseerd door andere verenigingen (district West en landelijk) en aan de individuele districts- en nationale kampioenschappen georganiseerd door de NMB. Voor deze wedstrijden geldt dat, afhankelijk van deelname, gespeeld worden in verschillende categorieën: dames/heren en leeftijd: junioren/algemeen/senioren.