Baanbeschrijvingen

Voor recreanten

Hoe kunt u de verschillende banen het beste spelen?  Uiteraard kan elke baan gewoon rechtuit gespeeld worden. Maar…, elke baan heeft wel een kleine afwijking die er voor zorgt dat als je een “hole in one” wilt proberen te slaan, je de meeste kans maakt als je met onderstaande opmerkingen rekening houdt. Als je goed slaat, heb je een “hole in one”op baan 11. Baan 18 is ook goed te maken maar lastiger dan baan 11. De meeste mensen slaan in het begin te hard, sla rustig, de bal komt er toch wel.

BaanHindernisHoe te spelen
1rechte baanSla de bal rustig op de rechterband, op ongeveer 1/3, zodat de bal direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig links langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
24 stenenSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
3konijnenholSla de bal rustig rechtuit zodat hij door de hindernis gaat en direct in de hole rolt. Gaat de bal rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
4kasteelSla de bal stevig rechtuit zodat hij door de hindernis gaat en direct in de hole rolt. Gaat de bal links langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
5wielerbaanSla de bal stevig, vroeg op de linkerband. De bal rolt dan via de oploop iets omhoog, komt dan op het einde weer op de linkerband en gaat dan weer richting de hole.
6schansSla de bal stevig rechtuit zodat hij over de schans gaat en direct in de hole rolt. Gaat de bal rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
7long shotSla de bal wat harder rechtuit zodat hij in de grote ronde cirkel komt. De cirkel loopt af naar de hole waardoor de bal een goede kans heeft er in één keer in te rollen.
8puddingSla de bal rustig rechtuit zodat hij door de hindernis gaat en direct in de hole rolt. De baan loopt iets af naar rechts dus om een één te slaan moet je iets naar links slaan.
9open elleboogSla de bal stevig rechtuit, of via de balk rechts (dat is iets gemakkelijker), zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig links langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
103 heuvelsSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
11banaanSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Deze baan is heel goed in een één te slaan !
12balkSla de bal rustig rechtuit, zodat hij tussen de steen links en de balk rechts door gaat, en direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
13schommelSla de bal rustig rechtuit, zodat hij de baan volgt, en direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig links langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen.
14zig-zagSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen. Je kunt de bal ook via de band links slaan (op ongeveer 1/3). De bal rolt dan naar de rechterband (voorbij de steen rechts), vandaar naar de linkerband en dan direct in de hole.
15kippenrenSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig links langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen. De baan loopt iets af naar rechts dus om een één te slaan moet je iets naar links slaan.
16gesloten elleboogSla de bal stevig rechtuit zodat hij door de buis gaat en direct in de hole rolt.
17versmallingSla de bal rustig rechtuit zodat hij direct in de hole rolt. Gaat de bal rustig rechts langs de hole, dan kan hij van terug alsnog in de hole rollen. De baan loopt iets af naar rechts dus om een één te slaan moet je iets naar links slaan.
18oploopSla de bal harder rechtuit door de goot het huisje in. Deze baan is goed in één keer te scoren, …maar het is niet gemakkelijk om èn harder èn recht te slaan.

Voor sportspelers

Baanbeschrijving kort

Baanbeschrijving lang