Informatie

Wat is Minigolf?
Minigolf wordt gespeeld op een parcours van 18 banen (holes). Er wordt gespeeld op lange banen (12-14 meter, beton of vilt) en op korte banen (6 meter van kunststof). Ridderkerk heeft als één van de weinige verenigingen in Nederland zowel een lange als een korte baan. Volgens kenners zelfs de beste banen van Nederland.

Elk van de 18 holes heeft een verschillende vorm of hindernis. We kennen de rechte baan, hoek, zig-zag, versmalling, banaan en 4-stenen als vlakke banen en het konijnenhol, de salto, slak, koker, heuvels (2 of 3), netje, brug en kippenren als hindernissen. Het doel is om een ronde te beëindigen met zo min mogelijk slagen.

Ga je bij golf rond met één bal en verschillende sticks, bij minigolf met één stick en verschillende ballen. Elke bal is afgestemd op de baan/hindernis. Je hebt trage en snelle ballen, zachte en harde, zware en lichte, gladde en ruwe. De kunst is de juiste bal bij de juiste baan te kiezen, die combinatie verschilt per speler en door het weer ook per dag. Onze leden laten je graag wat zien en je wat ballen proberen.

Minigolf kun je spelen als bezoeker van onze lange banen door per ronde te betalen. Vind je het leuk dan kun je lid worden van de vereniging. Je kunt dan altijd terecht als de baan open is en je mag ook op de korte baan spelen. Je kunt deelnemen aan activiteiten van de vereniging, onze jaarlijkse clubkompetitie (woensdagavond, zaterdagochtend) en onderlinge toernooien.

Wil je verder dan wordt je sportlid en kun je meedoen aan wedstrijden, in teamverband of individueel. Toernooien van andere verenigingen en kampioenschappen (district en landelijk). Het eerste team van de Hole Ridders is nationale top en speelt in de hoogste landelijke klasse. Ben je zelf een topper dan wordt je uitgezonden naar internationale kampioenschappen en kun je wereldkampioen worden.

De Ridderkerkse banen zijn officieel erkend als wedstrijdbaan en RMC de Hole Ridders is aangesloten bij de Nederlandse Minigolfbond (zie ook www.minigolfbond.nl )


Partners:
Nederlands loterij
NOC*NSF