Wintercompetitie 2017-2018 Ronde 1

Helaas is dit stukje geschreven door Peter van Hengel niet in de nieuwsbrief geplaatst doordat de maker van de nieuwsbrief vergeten was om op te slaan te klikken en er later niet meer aandacht om deze er in te voegen. Ik wil jullie hem niet onthouden, omdat ik de stukjes van Peet heel erg leuk vindt om te lezen, vandaar dat ik hem nu hier plaats. Peet mij oprechte excuus.

 

Zaterdag 18 november was het dan weer zover. De eerste ronde van de inmiddels beroemde toernooivorm in Ridderkerk ging van start. Het is weliswaar nog herfst maar echte winters krijgen we waarschijnlijk toch niet meer. Vrouwlief en ik naderden ons complex om ca. 10 voor 10.  Over het bruggetje schuin naar links kijken en ja hoor ”Er werd al druk geoefend door een groot aantal koppels”. Wij begrepen nu ook weer dat het hoogst haalbare ook deze dag de laatste plaats zou zijn. Voor ons maakt dat niets uit, wij weten niet beter. De andere koppels zien ons met grote vrees aankomen. Weer een kans minder op een opvallende plaats op de ranglijst. Want zeg nou zelf er zijn maar 2 plaatsen die opvallen en waar over gesproken wordt en dat zijn de eerste en de laatste plaats. Na een overheerlijke bak koffie bleek dat er een oneven aantal deelnemers waren. Om niemand te teleurstellen besloot de toernooileiding om Tom P. uit Ridderkerk te laten spelen met Tom P. uit Ridderkerk. Een unieke gelegenheid om het spreekwoord “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” in praktijk te brengen. En dat hebben mijn vrouw en ik van dichtbij mogen aanschouwen. U raadt het al, Tom P en Tom P werden overtuigend winnaar en hun tegenstanders laatste. Het verschil tussen hen beiden bedraagt 25 holeslagen. Ook vermeldenswaardig is dat alleen Andre het haakse pijpje (baan 16) 1x heeft bedwongen. Alle anderen zijn daar die dag niet in geslaagd.

About Remon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.