MIJMERINGEN 2

Dit is mij een een aantal weken geleden overkomen. Het was op een Woensdag in Augustus. In de ochtenduren een paar rondjes gelopen met wisselend succes. Tussendoor de week doorgenomen met de aanwezige clubgenoten onder het genot van een paar glaasjes bitter lemon. Daarna nog een ronde met Daan en Joke. Het ging redelijk tot aan baan 12. Hiervoor enen op baan 1, 5, 7 en 11.  Dus vol goede moed beginnen aan baan 12.

Balletje op de afslag tussen 2 en 3 uur iets naar links, scherp op links aansnijden, op de juiste plek rechts op de buis, hoeken naar de linkerbuis(kunt U het nog volgen) met voldoende effect en dan naar de hole. Net erlangs, jammer, jammer. Kijk, hij heeft nog snelheid en komt terug van de achterzijde recht op de hole. HAALT HIJ HET? Wat wind uit het zuidwesten kan wel eens de doorslag geven. Nog 5,4,3,2, 1 cm.

Nog 3 mm raakvlak en toen gebeurde wat er op de foto te zien is. Dit is geen fotoshop. Dit is realiteit. De bal bleef liggen. Wat een afgang, wat een teleurstelling en een verdriet. Zelfs Joke en Daan waren er stil van en leefden intens met mij mee. Het was me wel gegund om de put te maken. Nog wel gecontroleerd of er vuil op de baan of aan de bal zat, echter geen vuiltje aan de lucht.

Was wel helemaal van slag wat resulteerde in een 7 op baan 15 en een 5 op baan 16. Ik kan U verzekeren dat zo’n ronde voor een middelmatige recreant zoals ik voelt als een mokerslag. Als schrale troost heb ik hierna de bitter lemon wel vervangen door een iets sterker drankje.

Peet van Hengel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.