MIJMERINGEN VAN EEN RECREANT

Mijmering, wat een woord. Een woord wat je nog zelden tegenkomt in een gesprek, een boek of in een ander geschreven epistel. Het heeft nogal wat betekenissen o.a. een bespiegeling, overpeinzing, beschouwing en zelfs droefgeestig denken. Keuze zat dus. Ik kwam op dat woord omdat ik met  het jubileumboek “40 Jaar RMC de Hole ridders” op schoot zat en op het eerste blad het voorwoord van onze eerste voorzitter en medeoprichter Arie Velthuizen zat te lezen. Arie beschrijft hierin dat bij de oprichtingsavond slechts 2 mensen aanwezig waren. Het had zomaar gekund dat bij hoofdelijke stemming deze twee hadden tegengestemd. Zo ja, dan had ik deze mijmering nooit op papier gezet en had U die nooit kunnen lezen.

Ook hadden heel veel mensen in Ridderkerk en omstreken de afgelopen 40 jaar niet in aanraking kunnen komen met deze prachtige sport of voor anderen een leuk spelletje. In die 40 jaar is heel veel gebeurd, je zou er een boek over kunnen schrijven. Zal proberen om de komende tijd wat leuke en of minder leuke wetenswaardigheden boven tafel te krijgen en ze op papier te zetten om ze met U te delen.

In het eerder genoemde Jubileumboek staan prachtige foto’s van o.a. van het ontstaan van ons huidige complex. Stuk voor stuk hebben deze foto’s een eigen verhaal. Een braak stuk grond ergens aan de oostelijke rand van Ridderkerk. Nog geen boom van het Oosterpark te bekennen. En daar moest de mooiste minigolfbaan van Nederland

gestalte krijgen. En dat is gelukt. Vraag niet wat het heeft gekost behalve geld.  Als ik die foto’s zie zeg ik ; BLOED, ZWEET EN TRANEN.

Neem het bloed niet al te letterlijk, waarschijnlijk wel eens een blauwe teennagel, echter het zweet en tranen waren er wel degelijk.

Petje af voor deze kanjers !!!

 

Peet van Hengel

About Remon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.