MIJN OVERZICHT 7 – TERUG VAN WEGGEWEEST

Het is alweer zeven weken geleden dat ik mijn laatste epistel voor onze website heb ingeleverd.  Voor velen een zonnige en/of ietwat natte vakantie.  Voor de thuisblijvers van hetzelfde laken een pak. Op de tv een lawine aan sport en er werd ook menig minigolftoernooi gespeeld.

Er waren de Europese kampioenschappen in Lahti en de WK jeugd in Bischofshafen.

Op beide toernooien was de Holeridders vertegenwoordigd. Voor de uitslagen van e.e.a. verwijs ik U naar de website van de NMB.

De clubochtend op de Woensdag werd de afgelopen weken toch nog aardig bezocht ondanks de vakanties. We hebben zelfs 2 nieuwe leden mogen begroeten op deze Woensdagochtenden. Voor ons als recreantgolfers een welkome en gezellige uitbreiding.

De afgelopen weken is er veel werk verzet voor het optimaliseren van de banen zowel kort als lang. Aan de zijkant van de korte banen is een begin gemaakt voor een goede afwatering. Het ligt in de planning dat bij hevige regenval- zoals de laatste tijd veelvuldig voorkomt- de plassen naast de banen zo snel mogelijk verdwijnen zodat de kaplaarzen thuis kunnen blijven

De lange baan heeft een ware metamorfose ondergaan. Er zijn 2 nieuwe verflagen op aangebracht en visueel is het een prachtig gezicht. Buiten het vakwerk van de firma Frenoflex complimenten voor Tom Pardaans  die er veel uren in heeft gestoken om beide klussen te begeleiden en waar nodig werk eraan te verrichten. Op facebook zijn al wat foto’s te bewonderen van de banen met dank aan Martin van Holland.

Donderdag 1 september de laatste verf op de banen, plakband van de zijkanten af en nieuwe klokken aan het begin van iedere baan. Alles precies op tijd om de volgende dag ons 45+ toernooi te kunnen spelen.

Half 10 waren de vrouw en ik aanwezig en er werd al druk geoefend. Weliswaar was de opkomst minder dan in voorgaande jaren mede doordat het al een keer uitgesteld moest worden vanwege de renovatie van de banen. Drie dames en dertien heren begonnen om 10.00 uur aan de eerste van de vier ronden. Voor aanvang al een aantal beschouwingen gehoord over eventuele veranderingen aan de banen door het verven. Soms net een tikkeltje anders, soms stroever etc. Zal het wel ervaren. Mocht starten met de heren Henk Goris en Klaas Boekel. Hier zie je direct het klassenverschil. Als het bij hen misgaat is het net mis en bij mij ruim mis. Voordeel voor mij is dat bij hen de teleurstelling dan groter is. Het zal U niet verbazen dat ik als ongeluksvogel op plaats 13 ben geeindigd. Klaas bedankt voor de aanwijzigingen betreffende mijn lichaamshouding. De keren dat ik het opvolgde had direct resultaat. Ga hier beslist aan werken.

Bij de dames werd de strijd gewonnen door Elly Mulder en bij de heren door Martin van Holland.

Totaal kampioen 45+ 2016 van RMC de Holeridders werd Martin(zie foto) die met de zo felbegeerde beker aan de haal ging.

Rest mij nog te vermelden dat de onderlinge strijd tussen Riet en mij wederom door haar is gewonnen. Waarvan akte.

About Remon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.