DSC_3978

Inhoud nieuwsbrief

  • Van de voorzitter
  • Bij te veel sneeuw.....
  • Maarten en zijn Pijpen
  • Rabobank Clubkas Campagne 2019
  • Wintercompetitie ( en wat dan )
  • Bestuursvergadering
  • Toernooien de Hole Ridders 2019
  • Uitnodigingen en uitslagen
Logo_rood

Van de voorzitter

Nog even en het minigolfseizoen begint weer op volle toeren te draaien.
De wintercompetitie is er wel maar dat is een bezighoudertje voor de doorzetters onder ons.
En voor onze woensdagspelers is het altijd een uitje, wat voor jaargetijde het ook is.
Maar ook voor hen is het heerlijk als het eerste voorjaarszonnetje er is.

De sporters onder ons trekken waarschijnlijk weer een plan.
Tenminste, toen ik nog intensief speelde deed ik dit ook. De man die mij letterlijk eigenlijk overal mee naartoe trok was Johan. Hij heeft dan ook een grote invloed op mij gehad.
In die tijd waren er wat meer leden bij de NMB dus ook wat meer concurrentie. Er was ook een aparte competitie voor afd1(lange baan) en afd.2(korte baan).
Er was in het begin nog wat moeite om elkaar te accepteren, vooral de” kortebaantikkers” hadden wat moeite met de “langebaanmeppers” wat natuurlijk nergens op sloeg.
Er waren dan ook 2 teamcompetities.
Afd1 was verdeeld in 3 districten. De kampioenen speelden in de finale tegen elkaar voor het NK.
Afd 2 had 4 districten en ook hier speelden de kampioenen tegen elkaar.
Individueel was het ook anders. Afd1 bestond uit een hoofdklasse en een A/1e klasse.
De eerste 14 uit de hoofdklasse mochten meedoen met de interland tegen België en de laatste 8, van de 50, degradeerden! En voor beide was er altijd strijd.
Bij afd 2 was het anders, je moest eerst een kwalificatiegemiddelde halen via de teamwedstrijden om mee te mogen doen met het NK.

In de wintermaanden hadden wij het er soms weleens over waar we nu voor zouden gaan.
Daarom had Johan het idee om een club, ’t Eentje op te richten in Wijchen om zodoende te proberen ons te kwalificeren.
Een aantal Holeridders en Holedrivers toen nog uit Beuningen werden daar lid van.
Een ontzettend leuke tijd was dit.
Daarna opperde Johan het idee om naar Amigo in Alphen a/d Rijn te gaan want daar zat een ‘maatje’ uit het Nederlands team. Leo Hendriks een van de beste aller tijden denk ik moest dan ons Hole Ridder team komen versterken op de lange baan om de Europacup te halen.En we wilden binnen 2 jaar NK met Amigo worden.
Dat alles gelukt is was de kers op de taart.

Johan speelt nog steeds en dat is knap net zoals anderen overigens ,Tom bijvoorbeeld.
Ook al ben je misschien op deze leeftijd niet meer zo goed als toen maar het plezier in het spelletje is bewonderenswaardig.
Eens temeer het bewijs denk ik om ons eens te richten op een wat oudere generatie om meer leden te krijgen.
Alles is inmiddels anders geworden. Het aantal NMB leden is veel minder dus ook minder spelers, verenigingen enz.
Soms denk ik weleens, zijn alle veranderingen de oorzaak geweest?
Moeten we weer terug naar een NK waar iedereen moeite voor moet doen om er te komen, voor gaat en naar uitkijkt.
Toen dachten we internationaal aansluiting te kunnen krijgen door een LHK te maken maar we moeten inzien dat er wat anders voor nodig is.
Opnieuw opbouwen moet weer van onderaf, of we dit nu leuk vinden of niet.

Simon Lodder

Bij te veel sneeuw...

Helaas geen rondje golfen, dan maar klaverjassen voor de woensdagochtendploeg!
1548281095557
de pijp

MAARTEN EN ZIJN PIJPEN

In de vorige nieuwsbrief las ik het gezegde "Ik geef de pijp aan Maarten". Gewoonlijk wil men daar mee zeggen "Ik stop met een bepaalde activiteit"
De pijp geeft dus een overtreffende dimensie aan het ordinaire Ik stop ermee. In Vlaanderen gebruikt men dit gezegde hoofdzakelijk bij een droevige gebeurtenis zoals een overlijden van een persoon. Zoals zoveel gezegden gebruiken we ze veel zonder te weten waar ze vandaan komen en/of hoe ze zijn ontstaan. Vroeger moest men een 26delige Winkler Prins aanschaffen echter nu hebben we GOOGLE. Het barst er van de artikelen over dit gezegde. Om ze allemaal in deze nieuwsbrief op te nemen is iets teveel van het goede. Mij spreekt de navolgende uitleg het meeste aan.
Bij een feest is er een orkest waarvan sommige pijpers(blazers) hun pijp(trompet) aan Maerte( de toiletjuffrouw) geven om zich in het feestgedruis te storten. Vrij vertaald houdt dat in dat bij een vereniging(orkest) een vrijwilliger(pijper) zijn werkzaamheden(pijp) geeft aan het bestuur(Maerte) en zich alleen weer stort in het sportieve en gezellige verenigingsleven.
Meerdere pijppunten zijn o.a.
Naar iemand zijn pijpen dansen.
Een zware pijp roken
Een goudse pijp halen
De pijp uitgaan(zo lang mogelijk uitstellen).

PeVaHe

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Stem op onze club bij Rabobank Clubkas Campagne
Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseert in 2019 opnieuw de Rabobank Clubkas Campagne. Deze actie is dé manier voor onze club om geld in te zamelen. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Help jij onze clubkas aan te vullen?

Stemmen nodig
Particuliere leden van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde kunnen in 2019 tussen 23 maart en 18 april stemmen op de club, die naar hun idee een extraatje verdient. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit voorjaar op onze rekening stort. Dus stem op ons!

Steun onze clubkas
Ben jij klant én lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Stem dan eind maart op onze club en steun daarmee onze clubkas! Als je particulier lid bent van de Rabobank krijg je rond 23 maart een stemcode thuisgestuurd van de Rabobank. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/rmij

Wil je meer weten over de Clubkas Campagne of over het lidmaatschap van de Rabobank? Kijk dan op www.rabobank.nl/rmij

WINTERCOMPETITIE ( en wat dan )

Nu naar buiten kijkend doet de gekozen naam recht aan het weer in ons land Er zijn nog 2 edities te gaan in deze competitie en je kan nu al vaststellen dat deze competitie een succes is geworden en nog aan het worden is. Laten de weergoden ons de komende weken gunstig gezind zijn en niet als spelbreker gaan fungeren. De spanning loop wel op in deze laatste 2 speelrondes. Er wordt door ons recreantgolfers al gefluisterd over promotie naar een hogere klasse. Het is voorlopig nog wel fluisteren hoor. Het valt wel op dat bij het standenbord op de tv meestentijds veel recreanten staan te kijken. Ook op niveau is er wel degelijk sprake van eergevoel. En terecht.
Hiernaa gaan we weer richting Zomertijd en mooi weer(hopen we). Er zijn een aantal clubtoernooiien en in voorgaande jaren was er ook een zgn.clubcompetitie. Deze werd gespeeld op de Zaterdagmorgen en de Woensdagavond. Het aantal deelnemers was meestal te tellen op de vingers van een vuurwerkhand. Misschien, heel misschien is het mogelijk om de Woensdagmorgen er bij te betrekken en zo de animo voor deze competitie weer op een redelijk peil te brengen. Ik hoop het en hoop doet leven zegt men.

PeVaHe

20190130_112548

Toernooien de Hole Ridders 2019

Ook dit jaar organiseren wij natuurlijk weer de nodige toernooien. Hieronder alvast een opsomming zodat u de data's alvast kunt noteren in uw agenda!

Zaterdag 13 april - Toernooi lang (afdeling 1)
Zaterdag 13 juli - 2 tegen 2 toernooi (afdeling 1)
Zaterdag 31 augustus + zondag 1 september - Combitoernooi met matchplay (afdeling 1+2)
Zaterdag 12 oktober - Toernooi kort (afdeling 2)
Cartoon

Bestuursvergadering

Volgende bestuursvergadering: 14 maart 2019

Heeft u punten die wij moeten behandelen? Laat het dan even weten aan één van de bestuursleden.
NOC_NL_NMB
facebook twitter instagram