Banner2

Inhoud nieuwsbrief

  • PORTO NIEUWS
  • NK Variabel
  • Toernooien Zoetermeer
  • 2 tegen 2 toernooi Aalsmeer
  • Combitoernooi Ridderkerk
  • Uitnodigingen en uitslagen district
Logo_rood
cropped-Site-1
Inmiddels is het team al weer een aantal dagen in Porto en ook de wedstrijden zijn al begonnen. Helaas wisten ze de finale dag niet te halen. Wel kunnen ze nu uitgebreid van de laatste dag genieten. Aankomende zondag komen ze alweer huiswaarts. Hieronder kan je wat dagverslagen lezen van Diana van Holland, lid van het cateringteam.

Klik hier om de uitslagen te bekijken
VERSLAG DAG 1 PORTO
******
Vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Schiphol waar we verzamelden. Eerst even inchecken en door de douane, alwaar Tom zijn bijna gehele toilettas kon inleveren omdat dat in zijn handbagage zat๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ Dat begint goed!!
De vliegreis verliep verder zonder problemen totdat we bij Porto kwamen, er hing dikke mist waardoor de eerste landing moest worden afgebroken. De piloot vertelde dat we even rondjes gingen vliegen totdat hij beter zicht had, we hadden nog brandstof voor een half uurtje๐Ÿ˜•. Als de tweede poging niet zou lukken vlogen we naar Lissabon dus bidden maar. Gelukkig werd al dat bidden beloont en konden we de frisse lucht weer in op zoek naar de koffers. Met een busje werden we vervoerd naar de autoverhuur en konden we eindelijk naar Hans en Elly. Die stonden al te springen om ons te zien en hadden koffie fris en wat lekkers voor ons (helemaal top) nadat iedereen zich in de korte broek had gehesen zijn de mannen vertrokken. Hans, Elly en ik zijn de boodschappen gaan doen en nadat dat allemaal klaar was zijn Hans en Elly ook naar de baan vertrokken en heb ik mijzelf heerlijk in de zon gelegd. Na een lekkere avondmaaltijd en nog een afzakkertje is een ieder zijn kamer gaan opzoeken om te slapen (alleen moest Rick helaas nog schoolwerk doen๐Ÿ˜ฏ๐Ÿ˜ฏ)
Zo dit was het voor deze eerste dag, wie weet tot morgen.
Zonnige groetjes,
Diana van Holland
VERSLAG DAG 2 PORTO
****
Zo rond 7 uur was iedereen al weer fris en fruitig uit bed, even koffie/thee en ontbijten. Ook de lunch weer klaarmaken zodat de dames niet hoeven te rennen en vliegen om op tijd op de baan te zijn (waarvoor wij ze ook dankbaar zijn). Nadat ook de koelboxen weer goed gevuld zijn vertrekken ze weer naar de baan voor weer een serieuze training. Zo rond een uurtje of 10 was er trek in koffie, helaas was de koffiemachine defect. Dus de mannen zijn gezamelijk gaan rondlopen op zoek naar die o zo belangrijke caffeรฏneshot๐Ÿ˜ƒ. Na wat te hebben gelopen besluiten de meeste terug te gaan naar de baan, behalve Johan en Herman. Die geven niet op en gaan nog wat verder, en dat werd beloond. Zij konden genieten van een heerlijke cappucinoโ˜•โ˜•. Gelukkig voor de rest was de machine alweer gemaakt en konden zij ook aan de koffie. De trainingen lopen gesmeerd, er zijn al wat teamballen en er moet flink op tempo gespeeld worden. Om 13:00 word er geluncht en wat gebabbeld en dan moeten ze weer aan de bak. De coach (Herman) is aardig tevreden en doet zijn stinkende best om eenieder te voorzien van de desbetreffende bal, het gaat hem prima af. Rond half 6 wordt de terugreis weer in gang gezet, iedereen komt zonder problemen thuis, behalve de auto waar Tom inzit. Om een of andere duistere reden rijdt de auto ๐Ÿš˜ waar hij in meerijd altijd even om๐Ÿ˜‚. Bij thuiskomst is er wat te drinken (lees bier) en heerlijke watermeloen zodat wij (de dames) de laatste handelingen kunnen verrichten voor het eten. Het menu is vandaag Babi ketjap met nasi en als toetje een yoghurtje en/of fruitsalade. Aan de lege pannen te zien heeft het weer gesmaakt en dat maakt ons blij. Bij de koffie was er ook nog appelplaatkoek, deze was gemaakt door Elly. Nog even een teambespreking en dan is het alweer tijd om ons mandje op te zoeken.
Groetjes en tot morgen,
Diana
IMG-20181002-WA0003
VERSLAG DAG 3 PORTO
***
Het was zondag dus de mannen hadden gister besloten om dan om 9 uur naar de baan te gaan. Nadat de koelboxen gevuld zijn vertrekken ze weer naar de baan. Als de afwas is gedaan begin ik vast met de voorbereiding voor het eten, vandaag staat er kip in rode saus en pasta op het menu. Als Elly er is gaan we eerst even langs de garage met de huurauto want het olielampje brand๐Ÿ˜ฎ.
Van een paar zeer behulpzame agenten krijgen we het adres van een garage die open is. Daar aangekomen worden we keurig geholpen met een litertje olie en het advies om het verhuurbedrijf te melden dat de auto een servicebeurt nodig heeft. Elly is aan het bellen gegaan en we kunnen de auto morgen omruilen als het goed is. Ondertussen loopt het op de baan zo goed als op rolletjes. Iedereen doet wat hij kan, Hans weet er zelfs een rondje 21 uit te persen (petje af hoor). Ook werd er een poging gedaan om met een teambal de slak allemaal in 1 te slaan. Dat was bijna gelukt, ware het niet dat Johan zijn eigen bal speelde๐Ÿ˜•.
Bij thuiskomst stond er voor de mannen lekker stokbrood en salade op tafel voor de eerste trek en laten we vooral het bier niet vergeten๐Ÿบ๐Ÿบ (zie foto). Tijdens het eten is het weer erg gezellig en last iedereen zich het eten smaken. Na het eten probeert Rick te ontsnappen aan de afwas, maar helaas....hij werd betrapt๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ. Nog even een teambespreking tijdens de koffie en/of afzakkertje en dan is het tijd om te slapen. De sfeer in de groep is echt super en we hebben veel lol met elkaar.
Tot morgen,
Diana
42922834_1649395991838672_5740255019811209216_o
VERSLAG DAG 4 PORTO
***
Alles loopt op rolletjes hier. Iedereen zorgt goed voor elkaar en voor zichzelf. De mannen hebben middagtraining dus is er genoeg tijd voor een goed ontbijt. Herman heeft zijn kunsten van het bakken van een lekker eitje getoond en dat werd in dank afgenomen. Natuurlijk wordt er gesproken over het golfen en waar nog verbeterpunten zijn. Gelukkig zijn die er want anders wordt het wel heel saai๐Ÿ˜ƒ. Om 11:30 vertrekken de mannen naar de baan. Het vlees voor die avond staat al heerlijk te pruttelen, dus gaan wij ook even naar de baan om wat foto's te maken en daarna rijden we weer naar de shoppingmall. Daar aangekomen gaan we eerst eens kijken bij de andere winkels๐Ÿ‘–๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘•๐Ÿ˜ƒ. Gelukkig zit de supermarkt daar ook en gaat het in 1 moeite door. Bij thuiskomst van de mannen staat er een verassing klaar in fe vorm van warme cocktailworstjes๐Ÿ˜ƒ( het was ff zoeken maar dan heb je ook wat)
De warme maaltijd viel zo in de smaak dat je bijna een speld kon horen vallen, wat ons dames natuurlijk wel trots maakte๐Ÿ‘ง. Er was dit keer ook een lekker toetje met wafels ijs EN chocoladesaus๐Ÿจ๐Ÿจ. Na het eten nog ff nabespreking en dan gaan de meeste weer het mandje in want morgen ochtendtraining dus gaat de wekker weer om half 7.
Tot morgen maar weer.
Zonnige groetjes,
Diana
(Ps, even voor de achterblijvers) gisteren middag kregen we een sms met de melding dat er een grote brand was in en rondom Porto, wij hebben nog niets gezien daarvan dus geen zorgen)
FB_IMG_1538458056923
VERSLAG DAG 5 PORTO
***
Ochtendtraining dus de mannen vertrekken om 7:30 naar de baan. En ik begin vast aan het eten voor morgen zodat ik dan mee kan naar de middagtraining. Hans gaat wat later want het zijn toch lange dagen voor hem!! Elly brengt hem dus wij besluiten om gelijk de boodschappen te doen, ik zeg goed geregeld๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ. De mannen gaan eerst een uurtje inslaan en dan rondjes lopen. Helaas krijgt Tom een vervelend telefoontje, zijn broer is overleden๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข. De mannen bedenken zich geen moment en gaan met zijn alle om hem heen staan om hem bij te staan, dit weergeeft ook weer de hechtheid bij dit team!!!!
Tom geeft aan dat dit thuis al was besproken en dat hij zou blijven, diep respect daarvoor. Wij willen ook Gerda en de rest van de familie condoleren met dit verlies en veel sterkte de komende tijd.
De mannen besluiten om toch de training door te gaan maar dat valt dan toch niet echt mee. Als ze thuiskomen wordt er nog even nagepraat en besluiten we om het strand op te zoeken. Hans is verstandig en blijft thuis om zijn rust te pakken. Johan heeft nog wat werk te doen dus gaat niet mee.
Bij aankomst op het strand besluiten Tom en Rick om direct de zee in te gaan. De golven zijn hoog en ook sterk, dat was toch even een verkeerde inschatting en bij de eerste de beste golf gaat Tom onderuit. Ook het opstaan valt niet mee dus hij laat zich gewoon aanspoelen, jullie snappen dat dit een komisch gezicht was dus we hebben er flink om kunnen lachen๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…. Dan gaat iedereen ff gestrekt om zn handdoek om uit te rusten en Herman loopt een stuk langs de zee om wat foto's te maken.
Om 16:30 weer richting huis om de pizza kortjan te maken en klaarmaken voor de opening die om 20:00 begint. De opening begint met een kort praatje van de organisatie waarna we per tafel worden opgehaald voor het buffet. Deze bestaat uit soep, pasta( die helaas al op was) en puree met vis en salade. Er is ook een toetjes buffet en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. We krijgen nog een tasje met een handdoek en een flesje port erin. Gelukkig heeft de organisatie er rekening mee gehouden dat er nog getraind moet worden dus kunnen we rond 10 uur weer naar huis om ons bedje op te zoeken.
Vandaag lagen een lach en een traan heel dicht bij elkaar maar dat hoort bij het leven helaas.

43022889_938341013016425_1754416951263756288_o
Een officiรซle teamfoto hoort er natuurlijk ook bij!
VERSLAG DAG 6 PORTO
***
Vanochtend eerst maar de foto's op de computer gezet zodat ik vanmiddag weer met een leeg kaartje kan beginnen. We kunnen rustig ontbijten omdat ze middagtraining hebben. Om half 12 vertrekken we gezellig met z'n alle naar de baan. Daar is het flink druk van want er is een overlapping van de teams 12 tot 2 uur๐Ÿ˜ฏ.
De mannen laten zich echter niet uit het veld slaan daardoor en lopen zigzaggend de baan over om een uurtje in te slaan. Dat geeft ons de kans om foto's te maken omdat we nu nog op de banen mogen๐Ÿ˜ƒ. Om 13:00 begeeft Herman zich naar de staff-tent voor de coach meeting (dat is toch spannend zo'n eerste keer) maar hij slaat zich er keurig doorheen. Dan besluiten wij om de mannen met rust te laten en even een bakkie te doen met wat lekkers๐Ÿฉโ˜•. Daarna weer richting winkels en terug naar de baan.
Om 4 uur besluit Hans dat het genoeg is voor hem (heel verstandig), ook Tom heeft de pap op en ze gaan met ons mee richting huis.
Als de rest rond 6 uur terug is hebben ze de mededeling dat de ruit van Hans z'n auto is ingeslagen๐Ÿ˜ฑ. Johan is bij de auto gebleven om op Hans en Elly te wachten en de politie te bellen.Rond half 8 zijn ze terug en gaan we eten.
Morgenochtend brengt Elly Hans naar de baan om dan door te rijden naar het politiebureau. Ik zal die ochtend thuis wachten tot Elly weer terug is en heb dan de gelegenheid om eten voor vandaag( ballen gehakt met kliekjes) voor te bereiden en voor vrijdag!!!!
Als laatse wil ik namens Tom iedereen bedanken voor zijn medeleven, dat doet hem erg goed. Hij heeft vanmiddag te horen gekregen dat de uitvaart maandag is dus hij kan daar gelukkig bij zijn.
Tot morgen maar weer,
Diana
WhatsApp Image 2018-10-04 at 12.43.35
VERSLAG DAG 7 PORTO
***
De hele meute vertrekt om half 7 naar de baan voor de eerste wedstrijddag. Ik zorg dat de koelbox en tassen gevuld zijn en zwaai ze uit.
Aangezien Elly deze ochtend druk is om alles te regelen met de auto gebruik ik die tijd om de ballen gehakt voor vanavond te draaien en te bakken. Aan de rest hoeft er niks gedaan te worden want het is kliekjesdag๐Ÿ˜„. Ook voor morgen tref ik alvast de voorbereiding zodat ik gelijk met de mannen meekan op de tweede wedstrijddag. Ondertussen volg ik de uitslagen via internet en zie toch best mooie scores langskomen.
Rond half 2 verschijnt Elly weer, helaas nog zonder autoruit. We rijden naar de parkeergarage om de auto weer om te ruilen. De auto van Hans blijft in de parkeergarage langs een muur geparkeerd zodat je het missende raam niet ziet. Wij besluiten meteen om de laatste boodschappen te halen en rijden dan door naar de baan. Als we aankomen ziet Elly gelijk dat Hans moe is, de ochtend is het zwaarst vanwege de medicijnen. Ondanks dat sluit hij de laatste ronde netjes af๐Ÿ‘. Na de wedstrijd besluit Hans dat het verstandiger is dat hij morgen niet speelt, iedereen is het daar mee eens. Johan zal dus morgen in de basis staan.
Tijdens het eten is het weer erg gezellig en wordt er nog even nagepraat over deze dag. Na het toetje staat er nog een beste afwas te wachten voor de mannen, sorry Andrรฉ en Ruud๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š. Nog een koffie en douchen en dan is het slapen geblazen voor iedereen want het is weer vroeg dag morgen.
Tot morgen,
Diana
(Ps, best raar dat ze hier om 22:00 uur de containers komen legen en dan ook uitgebreid met elkaar praten๐Ÿ˜ฒ)

NK Variabel 2018

20180909_203814
V.l.n.r: Marlene van den Bosch, Els van der Stroom, Marianne Groenendijk, Martin van Holland
Niet op de foto: Jan Ouwerkerk
Op 8 en 9 september is het NK variabel gespeeld. Dit jaar werd er gespeeld op het MOS systeem. Op zaterdag in Zoetermeer en op zondag in Aalsmeer.
Deelname was er vanuit Ridderkerkse kant van Martin van Holland, Hans Broodbakker, Johan den Dunnen, Tom Pardaans, Ruud Slappendel en Henk Goris.

Na een, voor velen, een zwaar bevochten 1e dag in Zoetermeer was het Martin die het gaspedaal had gevonden en met een ruime voorsprong Nederlands kampioen werd bij de Heren Senioren met 302 holeslagen. Hans Broodbakker en Johan den Dunnen werden 4e en 5e met 335 holeslagen.
Tom Pardaans werd 7e met 342 holeslagen.

Bij de heren werd Ruud Slappendel 2e achter een veel te sterke Jan Ouwerkerk met 307 holeslagen. Jan (MGC Zoetermeer) was de beste van het hele weekend met 296 holeslagen.
Henk werd 4e met 347 holeslagen.

De winnaars:
Heren Senioren
1e - Martin van Holland
2e - Klaas Boekel
3e - Huub Bottenberg

Heren
1e - Jan Ouwerkerk
2e - Ruud Slappendel
3e - Dirk Jan Jongkind

Jeugd
1e - Marlene van den Bosch
2e - Maxime van den Bosch
3e - Joke van Voskuilen

Dames
1e - Marianne Groenendijk

Dames Senioren
1e - Els van der Stroom
2e - Elly Mulder

Voor de volledige uitslag, klik hier

Toernooien Zoetermeer

In het weekend van 15 en 16 september hebben in Zoetermeer het 45+ toernooi en het 2 tegen 2 toernooi plaats gevonden.

Het 45+ toernooi op zaterdag wist 11 deelnemers te trekken waarvan er 2 Hole Ridders hebben deel genomen. Johan den Dunnen had een hele sterke dag. Hij wist met 124 holeslagen te winnen bij de Heren Senioren. Hans Broodbakker werd 3e met 140 holeslagen.

Het 2 tegen 2 toernooi was wat drukker bezocht met 12 koppels.
Martin van Holland en Ruud Slappendel wisten na 5 zeer constante rondes te winnen met 134 holeslagen. Wim van der Meer en Tom Pardaans werden 2e met 140 holeslagen.
3e waren geeindigd, na barrage, Johan den Dunnen en Dirk Jan Jongkind met 142 holeslagen.
Jeroen van Holland en Marlene van den Bosch moesten het doen met een 5e plek met 144 holeslagen. Herman Kas en Hans Broodbakker zijn 7e geworden met 146 holeslagen.

Volledige uitslag 45+ toernooi
Volledige uitslag 2 tegen 2 toernooi

2 tegen 2 Aalsmeer

Op 22 september j.l. is het 2 tegen 2 toernooi gespeeld in Aalsmeer. Dit toernooi stond volledig in het teken van het 40 jarig bestaan van de club.

Ter ere daarvan had RMC de Hole Ridders een klein presentje. =======>

Het toernooi dan. Met af en toe een flinke bui tussendoor zijn er toch 4 rondes gespeeld.
Met vele Hole Ridders aan de start en maar liefst 30 koppels was het een erg geslaagde dag.

Uiteraard MGC Aalsmeer ontzettend bedankt voor de goede organisatie, de lunch en de barbecue!

De beste 5 koppels waren (na barrage voor de 3e plek:
1e: Wim van der Meer / Els van der Stroom
2e: Jeroen van Holland / Maxime van den Bosch
3e: Mathilda van Huenen / Remon Verveer
4e: Jarno Bottenberg / Kevin de Cremer
5e: Hans Broodbakker / Herman Kas

Klik hier voor de volledige uitslag

IMG-20180923-WA0001
Presentje RMC de Hole Ridders
aan MGC Aalsmeer

Combitoernooi 13 oktober

Nog iets meer dan een week om u op te geven voor ons combitoernooi op 13 oktober aanstaande!
Inmiddels zijn er 16 aanmeldingen, maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij!
Bekijk hier de uitnodiging

Geef u op door een mail te sturen naar wedstrijdleider@rmcdeholeridders.nl
Klik hier voor de live-uitslagen

Tot ziens op 13 oktober!

Cartoon
Logo_NMB
facebook twitter instagram